vrijdag 15 juli 2011

Dag 13: Memorial Museum Caen


Goedenavond allemaal,

Door alle drukte is het er even niet van gekomen de update over gisteren online te zetten. Gisteravond hebben we namelijk met de hele groep van de chambre d’hotes gezellig geborreld en toen was het alweer laat voordat we naar ons bedje gingen.

De dag begon met de wekker om half 9. Rond 9 uur zaten we weer aan het ontbijt. Daarna zijn we op ons gemak richting Caen gereden. Met het idee daar het Memorial museum te bezoeken en daarna nog even de stad te bekijken. Het museum was zo indrukwekkend en er was zoveel te zien dat we uiteindelijk pas om half 3 de hele rondleiding hadden afgerond. ( we waren al om 10.45u in het museum). Met een zogenaamde audio-guide hebben we een rondleiding door het museum gekregen. Dit is een kastje dat informatie geeft over de stukken die te zien zijn. Het museum gaf uitgebreid informatie over de 1e en 2e wereldoorlog. Het leuke van de audio-guide was dat we nu achtergrond informatie in het Nederlands kregen. In het museum zelf zijn de informatieborden namelijk alleen in het frans en engels. Na het bezoek waren we moe en voldaan. Echt een erg indrukwekkend museum dat een goed beeld gaf over beide oorlogen! Dus besloten om niet meer naar het centrum te rijden en terug te keren naar de chambre d’hotes. Om een uurtje of half 4 waren we daar weer terug. Ik (Sabine) heb heerlijk in de tuin in het zonnetje genoten. Siemen heeft op bed een filmpje gekeken (saving private ryan) en nog een lekker dutje gedaan. Daarna hebben we buiten nog even een aperitief genomen met zijn allen (iedereen was inmiddels weer terug van een dagje weg) Om ongeveer half 8 konden we aanschuiven bij het eten. Onze gastvrouw Claire had weer lekker gekookt, vooral lekker Nederlands: biefstuk, boontjes, aardappelpartjes in schil en een witlofsalade. Heerlijk gegeten! Daarna nog een koffie/thee rondje gehad. Rond een uurtje of half 10 zijn we met zijn allen gezellig buiten gaan borrelen. Bijzonder was namelijk dat alle gasten vanochtend (donderdag 14/7) zijn vertrokken. De een ging richting Nederland en de andere ging naar het zuiden. Zo had iedereen zijn eigen planning. Het leuke was dat het onderling erg goed klikte met elkaar en ondanks dat wij echt de jonkies van het stel zijn werden we goed opgenomen door de rest. We hebben email uitgewisseld om foto’s uit te wisselen en het idee is ontstaan om een reünie met BBQ te organiseren. Kortom het was een erg geslaagde laatste avond! Iets na 00.00u zijn we naar ons bedje gegaan. En Siemen was nog tot half 2 bezig geweest met het verhaal van de vorige dag te typen.

Liefs Sabine & Siemen

2 opmerkingen:

  1. Het zonnige zuiden ziet er toch echt anders uit. Maar .... ik kan me voorstellen, dat dit weer hier helemaal niet erg is. Erg indrukwekkend allemaal.
    Nog veel plezier en geniet ze van Parijs!!
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een geslaagde dag, stelletje boffers! En nog goed weer ook.
    Leuk dat het klikte met de mede BBQers, heb je nog een beetje praat buiten elkaar om.
    Gisteravond heeft Barry nog even een flinke terechtstelling van mij ontvangen. Wilma had een bakje eten op de weegschaal voor hem klaarstaan en ikzelf was even niet in de buurt. Misschien kun je wel raden wat er gebeurde. Juist, de hele keukenvloer was bezaaid met voer terwijl mijnheer prinsheerlijk op het kleine aanrecht mij schaapachtig stond aan te kijken. Voor straf zonder eten naar bed dus! (Niet echt hoor, heeft toch nog te eten gekregen). Vandaag is hij tot nu toe lief geweest. Zou hij dan toch nog iets opgestoken hebben de afgelopen tijd?
    Jullie hebben volgens mij ook het nodige opgestoken tijdens deze trip. Beide WO's, Frankrijk, Ferrari versus Corsa, flirten met een Trabant, roestbakken en kleding die toch niet zo goedkoop blijkt te zijn.
    Nu Parijs nog ontdekken (in twee dagen?). Veel plezier verder en doe het rustig en voorzichtig.

    Vr. gr.
    Pappa/John vN.

    BeantwoordenVerwijderen