dinsdag 5 juli 2011

Dag 4: Monaco–Saint-Pagoire

Hallo allemaal,

Het is weer tijd voor een verhaaltje, een beetje later als dat jullie gewend zijn, maar ook dit heeft zijn redenen (we hebben vakantie, dus ook geen verplichtingen!)

Gisteren begon de dag met een fijne wekker die ging om half 7. Na ff een verfrissende douche en de spullen gepakt te hebben, zijn we rond 8 uur gaan uitchecken. Om 8:15 uur zaten we in de auto richting de Bed & Breakfast. We kunnen natuurlijk de Peage pakken, maar wie zijn wij als we dat nu lekker niet doen en toeristisch gaan rijden (we hebben toch immers vakantie). Na een aantal mooie punten van Michiel doorgekregen te hebben (nog bedankt!), zijn we deze dan ook gaan bezoeken.

Na eerst de kustlijn van de côte d’azur gevolgd te hebben kwamen we aan bij de Pic du cape rouge. Dit is een gebergte aan de kust die bestaat uit rood gesteente. Na een erg mooi toeristisch weggetje hierover gereden te hebben, besloten we verder richting het zuiden te gaan. De volgende bestemming was een aquaduct genaamd Pont du Gard. Echter zaten we in tijdsnood zodat we hier echt maar een paar minuten naar binnen konden gaan. En dat voor 15 euro parkeergeld en nog een entreekaartje besloten we het maar niet te doen. Hierna zijn we naar het zuiden gereden richting de Bed & Breakfast. Op de weg was het heel erg druk. In elke stad stonden we lang stil en zorgde dit voor de nodige vertraging. Rond 17:30 uur hebben we even een snelle hap gedaan bij de Mac Donalds om daarna weer snel door te rijden. Rond 19:45 uur kwamen we aan bij de Bed & Breakfast (http://www.domainealaise.be). Hier zijn we vriendelijk ontvangen door Machteld de eigenaresse. Ze heeft ons de kamer laten zien en we kregen een welkomsdrankje.

Na snel de spullen uitgepakt te hebben, besloten we een lekkere duik te nemen in het zwembad. 's Avonds nog even aangesloten bij de andere gasten, hier kregen we nog een heerlijk toetje. Het eind van de avond sloten we af met lekker naborrelen. Uiteindelijke was het toch weer laat geworden, en hadden we geen zin meer om een verhaaltje te schrijven.

Feitjes van deze dag:
- Afgelegde afstand: 450 km
- Reistijd: 11:30 uur
- Gemiddelde snelheid: 39 km/uur (veel file gehad)
- Sabine lekker tijdens de rit geslapen heeft

2 opmerkingen:

  1. Hallo vakantiegangers,
    Niet teveel in de auto zitten want dan hou je geen tijd over om bijv. een aquaduct te bezoeken.
    Grapje. Leuk om weer mee te beleven hoe jullie dag eruit ziet. Mac Donalds is wel lekker en snel maar niet echt Frans. Volgende keer toch maar minder fastfood dineren! Geniet ervan en tot morgen.

    Pap en Mam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi beiden,
    Leuk weggetje daar langs de rode bergen. Fijn scheuren met de bolide. Laat die V8 maar lekker brullen...... (arme Corsa).
    Nog steeds naar de zin? Nog niet moe van al dat in- en uitpakken, fastfood, tanken en te laat ergens aankomen? Plannen blijft moeilijk he.
    Hier gaat alles z'n gangetje. Met de katten gaat het steeds beter. Barry dringt zich steeds meer op maar als Tommie het zat laat hij dat blijken en neemt Barry weer gepaste afstand. Het blazen is al een stuk minder geworden. Barry heeft nog steeds weinig rust in zijn lijf maar hij kan ook heerlijk op je schoot komen liggen. Ook als je de krant aan het lezen bent of aan het laptoppen.
    Volgend traject de Pyreneeën? Ook erg mooi!
    Veel plezier verder met z'n tweetjes, doe voorzichtig en geniet. Voor straks lekker slapen en bijtijds weer op.

    Vr. gr.
    Pappa/John vN.

    BeantwoordenVerwijderen