donderdag 7 juli 2011

Dag 6: O.a. brug van Millau en Roquefort

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben was het er gisteren weer niet van gekomen om een bericht op onze blog te zetten. Hiervoor hebben wij een erg standaard smoes, we hadden het te druk!

Okee, we zullen eens vertellen waarom we het zo druk hadden. Nou we zaten om half 9 aan het ontbijt (eerder kon niet). En na gezellig gegeten te hebben zijn we door onze gastvrouw (Machteld) geïnformeerd over de omgeving. We wilden graag naar de brug van Millau zoals jullie wel weten, maar om het programma nog verder goed te vullen hebben we veel leuke tips gehad.

Om half 10 zaten we in de auto richting Millau. We reden eerst naar een plaatsje genaamd Soumont. Hier staat een heel oud klooster dat nog perfect bewaard gebleven is. Door het extreem strenge geloof zijn er uiteindelijk geen monniken meer overgebleven. Hier hebben we een rondleiding gehad

Vanuit daar zijn we richting le Caylar gereden. Hier staat een hele oude boom die ze helemaal met messen bewerkt hebben zodat er een hoop figuren op staan. Foto’s kun je hieronder zien bij de diavoorstelling. Vanuit le Caylar zijn we doorgereden naar la Couvertoirade. Dit is een oude vestingstad / kasteel wat nog in erg goede staat is. Het lijkt erg veel op Carcassonne alleen veel minder toeristisch en een stukje kleiner. Ook hier hebben we rondgelopen en een hoop foto’s gemaakt.

Daarna zijn we doorgereden naar la Cavalerie. Dit is een plaats waar de ridders zich gevestigd hadden. Hier staat een fort waarbinnen zich ook huizen bevinden. We konden het weer niet laten om ook hier even rond te kijken.

Het volgende punt op onze bestemming was de brug van Millau. Na een aantal uur verder zouden we de beruchte hoogste brug ter wereld eindelijk gaan zien. Via Machteld hadden we te horen gekregen dat onder de brug een informatiepunt was. Dus besloten we eerst hierheen te gaan. Om hier te komen moest je eerst het dal in wat een aantal mooie fotomomenten opleverde. Bij het informatiepunt hebben we een film gezien hoe de brug gemaakt is en konden we de brug van onderaf bekijken (immens groot!).

Hiervandaan zijn we doorgereden naar Roquefort. Zoals jullie het vast wel weten worden hier de bekende schimmelkazen gemaakt. Na hier een rondleiding gehad te hebben door de grotten die ontstaan zijn nadat de berg is ingestort, mochten we de kaas proeven. Sabine en ik zijn er opnieuw achter gekomen dat we nog steeds geen liefhebbers van deze kaas zijn. Wel was het erg interessant om te weten hoe deze kaas gemaakt wordt. Door het instorten van de berg is er een bepaalde luchtstroom in de grotten ontstaan en door de extreem hoge luchtvochtigheid (95%) is er een bacterie gaan groeien die de kaas beschimmeld. Jammie dus.

Vanuit Roquefort stond er nog een doel op het programma. Namelijk over de hoogste brug ter wereld rijden. Na een mooie route uitgestippeld te hebben kwamen we er dan. Zodra we de tol betaald hadden (8,20 euro) mochten we de brug over. De brug is 343 meter hoog. Om even een beeld te geven, dit is hoger dan de Eifeltoren, piramide uit Egypte of de toren van Pisa. Gelukkig hebben we deze rit overleefd en konden we weer richting de B&B.

Na een lange rit konden we aanschuiven bij het eten. Zoals we gisteren al verteld hadden is het eten hier erg goed, zo ook vandaag. We begonnen weer met een aperitief. Tijdens het aperitief kwam onze gastvrouw aanzetten met het schilderij “het laatste avondmaal”. Deze werd achter ons neergehangen. Dit was natuurlijk erg grappig. Daarna kwam het voorgerecht. Dit bestond uit reuzengarnalen die nog gepeld moesten worden. Dit hebben Sabine en ik in sneltreinvaart geleerd. Jaja, we zijn tegenwoordig ervaringsdeskundigen! Het hoofdgerecht bestond uit een visspies met ananas van de bbq, aardappelpartjes uit de oven en een ananasdressing. Vervolgens kwam het toetje, zelfgemaakte chocolademousse. Dit was echt super! We vroegen al om het recept, maar deze kregen we helaas niet mee, dus dat wordt toch echt een keer terug komen! Na een afsluitertje met thee besloten we maar eens richting bed te gaan. Het was ondertussen alweer 12 uur ‘s nachts geworden. En aangezien we de volgende dag weer vroeg op moesten was dit de reden dat er geen verhaal getypt was!

Groetjes Siemen & Sabine

2 opmerkingen:

  1. Oef, een erg drukke dag. Moet je toch al aardig kunnen plannen om dat allemaal binnen de dag te kunnen bekijken.
    Wat is er nu niet lekker aan die kaas? Een van de betere die je kunt krijgen op deze wereld.
    Hier is het vanavond een beetje hommeles tussen de beide heren. Barry is een echte puber die nogal hardleers is. Hij is al een paar keer gecorrigeerd door Tommie maar hij vergeet snel en weet niet van ophouden. Dan maar uit elkaar halen en naar hun eigen kamer gestuurd (waar doet mij dit aan denken.....).
    Verder alles rustig, behalve op het werk. Ze komen erachter dat mensen met ervaring wegsturen ook hele vervelende kanten heeft.
    Voor straks lekker slapen en morgen weer een leuke dag.

    Vr. gr.
    Pappa John vN.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi
    Leuk dat jullie door jullie gastvrouw zo verwend worden. Toch een heel bouwwerk die brug.
    De beide "heren" beginnen elkaar toch wel te verdragen en Barry ligt vaak op schoot en wil graag gekroeld worden. De vissen zwemmen ook nog steeds en tot nu toe gedragen zij zich rustig. Ik kijk alweer uit naar jullie volgende verslag en verder een plezierige reis.

    groetjes,
    Wilma(ma) ;)

    BeantwoordenVerwijderen