zondag 3 juli 2011

Dag 3: Monaco

Monaco


Goedenavond allemaal,

Nog even snel een update over vandaag en dan gaan we allebei lekker slapen. Morgenochtend willen we uiterlijk om 8.30u in de auto zitten: rit van ongeveer 460 km voor de boeg. Onderweg willen we een aantal bezienswaardigheden aandoen en de eindbestemming zal zijn bij een B&B in Saint Pagoire.

Vanochtend hebben we na de lange dag van gisteren wat langer in bed gelegen. Heerlijk geslapen in een lekker bed en ontwaakt bij een blauwe zee met jachtschepen, wat wil je nog meer. Ik (Sabine) had voor Siemen de tafel op het balkon gedekt waar we heerlijk hebben ontbeten. Na een douche te hebben genomen en ons te hebben aangekleed zijn we een bezoek gaan brengen aan Monaco. Vanuit ons hotel zijn we met de trein naar Monaco gegaan, een rit van ongeveer vijf minuten. Rond half 12 kwamen we aan op het station van Monte Carlo. Van daaruit hebben we een wandeling gemaakt door de stad aan de hand van de gekregen kaart in het hotel (handig). We hebben weer van alles gezien vandaag: een mooie jachthaven, de route van de grand prix , het oude centrum van Monaco met een prachtige kerk en het koninklijk paleis. In de kerk nog een kaarsje voor opa maar ook voor oma opgestoken! Daarnaast hebben we nog het beruchte plein met het casino en erg dure hotels gezien. Er was daar nog van alles te doen i.v.m. het huwelijk. In Hotel de Paris sliepen namelijk bekende royalty’s. Op het moment dat we daar waren, kwamen er steeds belangrijk mensen naar buiten die werden vervoerd in de meest dure auto’s met privĂ© chauffeur. We hebben daar bijna drie kwartier gekeken, maar helaas geen koninklijk paar (althans toen niet, of waren daar niet meer) toen zijn we daar maar weer weg gegaan. Rond half 6 zijn we weer met de trein naar het hotel gegaan. We hebben uiteindelijk gekozen om een hapje te eten in het hotel, want bij aankomst in het hotel hadden we naar veel wandelen en vooral heuveltjes klimmen geen zin meer om nog weg te gaan. In het hotel kun je erg chique eten hebben we wel gemerkt. Al hebben wij gekozen voor een spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus met basilicum. Erg lekker! Er werd erg goed voor ons gezorgd. De gastheer was aardig en behulpzaam, bovendien was hij erg gesteld op etiquette. De tafel werd bijzonder chique gedekt en ons glas werd telkens opnieuw bijgevuld vanuit de fles water die op de tafel stond. Na het eten hebben we nog even nagetafeld op ons balkon met een glaasje rosĂ© voor mij en een biertje voor Siemen. Ook hebben we alvast de route en bezienswaardigheden bepaald die we morgen gaan zien.

Kortom het was een heerlijke dag!

Weltrusten,

Liefs Sabine & Siemen

Feiten van vandaag:

- We het erg leuk vinden om jullie reacties te lezen!
- We totaal 13 km vandaag gelopen hebben
- Monaco zelf niet groot is
- Maar wel erg heuvelachtig
- Erg aparte sfeer hing ivm de bruiloft
- De huizenprijzen enorm hoog zijn (ruim 2 miljoen euro voor mijn appartement)
- De prijzen bij de MacDonalds even duur zijn als in Frankrijk
- Je erg chique kunt eten in ons hotel
- En dat we nu weer gaan slapen aangezien we morgen een hele lange reis voor de boeg hebben en we weer veel gaan zien!

3 opmerkingen:

  1. Leuke site siemen. Mooie achtergrond.. Erg herkenbaar;)
    Veel plezier nog daarzo
    Michiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie boffen maar. Het was zeker ook nog mooi weer......
    Leuk dat jullie zo ondernemend zijn.
    Barry leeft nog en begint steeds beter op z'n gemak te voelen. Dat is te merken, echt puberaal gedrag. Vanavond gaan we bij jullie thuis de krappaal ophalen. Daar heeft hij schijnbaar behoefte aan want onze dracena moet het regelmatig ontgelden. Ook /7gnpkoZA, sorry, Barry liep over mijn toetsenbord heen, heeft nog geen rust in zijn lijf, maar ligt wel weer graag op je schoot. Het zal uiteindelijk wel goed komen met hem.
    Nog vuurtorens gezien? Smaakte het bier? Zeker Bavaria?
    Veel plezier verder.

    Vr. gr.
    Pappa/John vN

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi Siemen en Sabine,
    erg leuk dat jullie de thuisblijvers op de hoogte houden.
    zo te lezen hebben jullie het erg fijn en de foto's zijn prachtig.
    ik wens jullie nog een goede reis met veel moois onderweg.
    gr Mariette W

    BeantwoordenVerwijderen